пʼятниця, 8 травня 2020 р.

Мистецтво

8 травня
Виготовлення квітки маку до Дня пам'яті та примирення
       Поглянь на малюнок. Чи знайома тобі ця квітка? Так, це - мак. Ця рослина росте на полях, на узбіччях доріг. Для неї характерні яскраві червоні пелюстки і серединка чорного кольору.
      Але мак не лише дика рослина. В українських традиціях мак має дуже багато значень. Це символ сонця, безкінечного життя, краси, волі, гордості, оберегу від нечистої сили, а також хлопця-козака.
      Якщо ви сьогодні вмикали телевізор, то помітили, що на кожному каналі в куточку є зображення макової квітки. У всьому європейському світі ця квітка є символом пам'яті жертв Першої світової війни, а також - жертв усіх військових та цивільних збройних конфліктів, починаючи із 1914 року.
       Законом України “Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років” в Україні встановлено День пам’яті та примирення 8 травня. Таким чином, Україна розпочала нову традицію святкування 8 та 9 травня в європейському дусі пам’яті та примирення. Для заходів, приурочених до цих дат на державному рівні з 2014 року використовується новий символ – червоний мак.


    Пропоную і тобі виготовити власноруч символ пам'яті та примирення. Це буде не просто мак, а справжня композиція, якою ти можеш прикрасити оселю. А також одну квітку одну квітку, прикріпити до неї шпильку і носити на одязі.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Архів блогу

Шукати в цьому блозі

Популярні публікації

ЯДС: українська мова